Pečená kačka s červenou kapustou

Autor receptu: shukvacik

Čo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj včera na štedrovečernú večeru. KU kačke chcem len toľko povedať že na svete je milión receptov skúšal som už všeličo čo sa týkalo spôsobov a prípravy. Bohužiaľ podľa mňa správny recept na dobru kačku ktorá ma chutiť tak ako má je len jeden a to je tento :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
240 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kačicu riadne umyjeme a poriadne osolíme s vonka aj s dnuka, veľa receptov tvrdí že najlepšie je ju nasoliť večer že soľ sa lepšie rozpustí, ja ju solím hneď ako ju idem urobiť! Potom ju posypeme rascou a podlejeme trošku vodou
  2. Rúru si vyhrejeme na 180° stupňov a kačku pečieme 4 hodiny počas pečenia ju každých 30 minút podlievame šťavou ktorá sa nám tvorí počas pečenie.
  3. Garancia kvalitne upečeného mäska, ktoré sa odliepa od kosti!
  4. Červená kapusta:
  5. Ja robím jednoduchú a chutnú Cibuľu posekanú nadrobno speníme na oleji, pridám cukor a počkám kým sa s karamelizuje pridám očistenú kapustu pokrájanú na tenké rezance, trocha podlejem vodou, posypem rascou, osolím okorením a prikryté udusíme do mäkka. Pri konci pridám maximálne 1dcl bieleho vínka, s hrubá 2PL Octu a dochutím podľa chuti
  6. Prajem Dobrú chuť :-)