Pečená kačička, najlepšia kapusta na svete a lokše,ktoré som robila prvý krát (fotorecept)

Autor receptu: renettka

Najfajnovejšie papanie na svete..kačička bola mäkučká..len prsty oblízať,k tomu kapustička ako od mamičky a lokše..robili sme ich prvý krát,ale boli geniálne :-)

4
porcie
160 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačku dôkladne umyjeme,zbavíme aj prebytočného operenia.Naporcujeme na jednotlivé dieliky. Nasolíme,okoreníme a poukladáme do pekáča.Podlejeme trošíčkou oleja..kačka je dosť mastná,pustí si svoju šťavu.Pridáme nakrájaný cesnak.Dáme piecť do predhriatej rúry.(zakryté)
  2. Kým sa nám kačička pečie,pripravíme si kapustu.Nakrájame cibuľu a dáme opražiť na trošku oleja.Pridáme 2 lyžičky kryštálového cukru a necháme jemne skaramelizovať.
  3. Pridáme kapustu nakrájanú na rezance.Osolíme,okoreníme,posypeme rascou a podlejeme vodou.Prikryté dusíme.Keď je už takmer hotová pridáme ocot podľa chuti a necháme ešte chvíľu prevrieť.
  4. Kým sa pečie kačička a dusí kapusta dokážeme ovládať svoje chuťové poháriky,uvaríme si zemiaky v šupke. Očistíme a na doske popučíme,pridáme soľ a múku podľa potreby.Vypracujeme krásne hladké,nelepivé cesto.
  5. Nakrájame na kúsky a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť pekáča.Pečieme bez oleja.Prebytočnú múku z času na čas oprášime,aby sa nám nepripaľovala .
  6. Na tanieri prelejem lokše výpekom z kačky.A už len naservírujeme s kapustou a do chrumkava upečenou kačkou.Je to dokonalá harmónia chutí..určite si pochutíte :-)