Pečená jahňacinka (fotorecept)
Autor receptu: marianne
....jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej zatazi stresom... v rozumnej miere, povedal mi taky starucky pan doktor z Ciny,ku ktoremu zajdem sem -tam na kus reci a salku zeleneho caju:-)...
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút na 170 °C |
Postup
- V olivovom oleji si pripravime zmes na maso tak, ze pridame don roztlaceny cesnak,sol,podrvene cerstve korenie,posekanu chilli papricku,rascu,rozmarin a majoran.
- Masko(mala som jahnacie pliecko) odblanime,odstranime mastne kusky,pokrajame na platky alebo mensie kusky a dobre premiesame s olejovou zmesou.Cibulu a mrkvu ocistime a nakrajame na kolieska....
- Na dno pekaca dame pokrajanu cibulu s mrkvou na kolieska a na to rozvrstvime masko nalozene v zmesi olivoveho oleja,zakryjeme druhou polovicou pekaca,alebo alobalom a nechame v chladnicke celu noc odpocivat...kto nema cas,minimalne 2 hodinky....
- Na druhy den pecieme v stredne vyhriatej rure a dobre podlejeme cervenym vinkom.Pecieme najskor zakryte a poslednych 20 minut odokryte..priloha lubovolna od zeleninovej,zemiakova,ryzova....