Pečená hus s figami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a tymianom. Do veľkého pekáča dáme ocot a vložíme hus. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia asi 90 minút. Počas pečenia často podlievame červeným vínom. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Spolu s olúpanými paradajkami pridáme k husi a pečieme ďalších 30 minút.
  2. Upečenú hus vyberieme, rozdelíme na porcie a odložíme na teplé miesto. Zeleninu zalejeme mäsovým vývarom a ochutíme majoránom, tymianom a cukrom. Nakoniec pridáme olúpané figy nakrájané na plátky a ešte podusíme asi 5 minút.
  3. Podávame so zeleninou a s varenými zemiakmi.