Pečená divá kačica
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačicu si očistíme,
vypitveme, opálime nad plameňom,
následne ju umyjeme
a nakoniec usušenú
osekáme. Keď je divá kačica
takto upravená, mierne ju
osolíme zvnútra i zvonku.
- Pripravenú kačicu vložíme
do pekáča s maslom, mrkvou,
cibuľou nakrájanou na
plátky, pridáme bobkový
list, citrónovú kôru, šťavu
a borievky. Všetko spolu
pečieme do mäkka.
- Počas
pečenia kačicu polievame
vlastnou šťavou a podlievame
vývarom.
- Upečenú kačicu
vyberieme, šťavu vydusíme
na tuk, zaprášime múkou,
následne opražíme a zalejeme
zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme
prejsť varom.
- Pred dovarením
pridáme víno, dochutíme
a precedíme. Ako prílohu
môžeme podávať rôzne
upravené zemiaky, ryžu
alebo zeleninové šaláty
|