Pečená divá kačica

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá kačica takto upravená, mierne ju osolíme zvnútra i zvonku.
  2. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme do mäkka.
  3. Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom.
  4. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom.
  5. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme. Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty