Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule dáme kúsok masla a dáme do rúry do zlatista upiecť (asi 12 minút).
  2. Šalotku opražíme, pridáme na kocky nakrájanú husaciu pečienku a na malé kúsky nakrájané sušené slivky. Dochutíme soľou a korením, podlejeme smotanou, pridáme podľa chuti med a necháme odpariť.
  3. Z rúry vyberieme predpečené cibule, do stredu pomocou lyžičky dáme orestovanú pečienku a dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry. Podávame ako teplé predjedlo s opečenou hriankou.