Snehová torta

Pavlovovej torta

Autor receptu: redakcia

Pripravte si lahodnú Pavlovovej tortu, ktorú na krst mesačníka Varecha upiekla krstná mama, cukrárka Razija Kudlicska Trnačević.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
100 minút
na 140/110 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky so štipkou soli šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach a postupne prisypávame trstinový cukor. Ak sme už použili všetok cukor, šľaháme na najvyšších otáčkach ešte 15 minút. Ku koncu šľahania pridáme pár kvapiek čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy.
  2. Rúru vyhrejeme na 140 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme bielkovú hmotu do tvaru dvoch rovnako veľkých kruhov alebo srdiečok a pečieme asi 50 minút. Potom teplotu znížime na 110 °C a v pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 50 minút.
  3. Na krém vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou na šľahanie. Pridáme dreň, ktorú sme vyškrabali z rozrezaného vanilkového struku, cukor a premiešame.
  4. Krém nanesieme na vychladnutý upečený korpus a prikryjeme druhým korpusom. Navrch torty nanesieme zvyšný krém a bohato ho ozdobíme ovocím.
  5. TIP: Vyškrabaný vanilkový struk môžeme vložiť do dózy s cukrom, krásne ho prevonia.