Snehová torta
Pavlovovej torta
Autor receptu: redakcia
Pripravte si lahodnú Pavlovovej tortu, ktorú na krst mesačníka Varecha upiekla krstná mama, cukrárka Razija Kudlicska Trnačević.
12 ks porcií |
45 minút príprava |
100 minút na 140/110 °C |
Postup
- Bielky so štipkou soli šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach a postupne prisypávame trstinový cukor. Ak sme už použili všetok cukor, šľaháme na najvyšších otáčkach ešte 15 minút. Ku koncu šľahania pridáme pár kvapiek čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy.
- Rúru vyhrejeme na 140 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme bielkovú hmotu do tvaru dvoch rovnako veľkých kruhov alebo srdiečok a pečieme asi 50 minút. Potom teplotu znížime na 110 °C a v pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 50 minút.
- Na krém vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou na šľahanie. Pridáme dreň, ktorú sme vyškrabali z rozrezaného vanilkového struku, cukor a premiešame.
- Krém nanesieme na vychladnutý upečený korpus a prikryjeme druhým korpusom. Navrch torty nanesieme zvyšný krém a bohato ho ozdobíme ovocím.
- TIP: Vyškrabaný vanilkový struk môžeme vložiť do dózy s cukrom, krásne ho prevonia.