Snehový dezert
	        Pavlovky (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Pre milovníkov snehových dobrôt, jednoduché pavlovky, ktoré zvládnu aj začiatočníci.
| 		  
				  	  
				  	25-27 ks porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	15+150 minút  na 120/100 °C  | 
Postup
- V miske zmiešame bielky, kryštálový cukor, metličkou prešľaháme do hustej peny. Misu dáme nad paru na nižšom stupni mixéra šľaháme kým sa všetko spojí.
 - Na najvyššom stupni mixéra našľaháme tuhý lesklý sneh. Misu zložíme z kúpeľa, vmiešame citrónovú šťavu, varechou zapracujeme Solamyl.
 - Plech vyložíme papierom na pečenie, snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame pavlovky - košíčky.
 - Rúru predhrejeme na 120 stupňov a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a pavlovky sušíme 150 minút. Naplníme plnkou podľa seba (ja som vyšľahala kávové mascarpone so smotanou) a ozdobíme čerstvým ovocím.