Snehový dezert

Pavlovky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov snehových dobrôt, jednoduché pavlovky, ktoré zvládnu aj začiatočníci.

25-27 ks
porcií
30 minút
príprava
15+150 minút
na 120/100 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame bielky, kryštálový cukor, metličkou prešľaháme do hustej peny. Misu dáme nad paru na nižšom stupni mixéra šľaháme kým sa všetko spojí.
  2. Na najvyššom stupni mixéra našľaháme tuhý lesklý sneh. Misu zložíme z kúpeľa, vmiešame citrónovú šťavu, varechou zapracujeme Solamyl.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame pavlovky - košíčky.
  4. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a pavlovky sušíme 150 minút. Naplníme plnkou podľa seba (ja som vyšľahala kávové mascarpone so smotanou) a ozdobíme čerstvým ovocím.