Foto: matavarecha
Recept je z Anglicka mám od sestry Marienky a je to naozaj super pochúťka .... kto má malé zapekacie misy môže to urobiť aj Zobraziť celý popisRecept je z Anglicka mám od sestry Marienky a je to naozaj super pochúťka .... kto má malé zapekacie misy môže to urobiť aj tak
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom
- 2
na cibuľku pridáme mäso
- 3
pridáme mrkvu
- 4
šampiňóny, hrášok (ja som dala aj trochu kukurice)
- 5
zalejeme vývarom a wonchesterom
- 6
zahustíme asi 2 čl somalylu a dáme do zapekacej misy
- 7
zo zemiakov urobíme riedku kašu
- 8
dáme na mäsovú hmotu
- 9
vidličkou upravíme
- 10
upečené po 25 min. Mňam
- 2
@jatanika ja používam bujón bez gutamanu alebo bio z DM drogérie a dodá to jedlu správny šmrnc
gordonramsaysrecipes.com/03/shepherd-pie/...
je tam hovädzie čo ti tak strašne vadí. ak sa ti nepáči tak si neprehliadaj recepty choď ďalej a hľadaj čo ti bude vyhovovať. škoda že varecha prišla až na túto úroveň že ľudia sa pozastavujú, kritizujú a hľadajú každú chybičku:-( . Ja si myslím že by to malo byť o láske ku vareniu. ale to už dávno nie je
Hlavne, že je „skvelí“…
Absolútny súhlas s @matavarecha , niektorý sa tu idú z opravovania názov........Porozmýšľaj nad svojím pravopisom....
mne sa zdá, že si do neho dala kvalitné suroviny a to nikto nespochybnil….
@methi , kakao včera machroval pod RP americké zemiaky a o chvíľu sa sám kopol pod týmto RP.