Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie
Autor receptu: pejoluck
Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z
najpopulárnejších a tradičných pokrmov pochádzajúcich z Veľkej Británie.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Na panvicu dáme trochu oleja a osmažíme cibuľu do zlatista a odložíme ju. Potom v tej istej panvici osmažíme mrkvu, hrášok a zeler, až začnú hnednúť a taktiež odložíme bokom.
- Predhrejeme rúru na 220ºC
- V tej istej panvici zohrejeme olej s 50g masla, pridáme mleté mäso a miešame pokiaľ mäso nezhnedne. Potom pridáme mrkvu, hrášok a zeler. Premiesame a pridáme vývar a zmes muky a masla (1PL masla+1PL muky) na zahustenie. Varíme ďalších pár minút a odstavíme.
- V osolenej vode uvaríme zemiaky pokial nezmäknú. Zcedíme, popučíme so zvyšným maslom a syrom. Pokiaľ sú husté, pridáme trošku mlieka, aby mali konzistenciu zemiakovej kaše. Primiešame osmaženú cibuľu, osolíme a okoreníme, poriadne premiešame.
- Mäso preložíme do pekáča rovnomerne, navrch rozotrieme zemiakovú kašu, a vidličkou vytvoríme na vrchu štruktúru. Potrieme roztopeným maslom.
- Dáme piecť na 45-60 minút do rúry.