Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie

Autor receptu: pejoluck

Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov pochádzajúcich z Veľkej Británie.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Postup

  1. Na panvicu dáme trochu oleja a osmažíme cibuľu do zlatista a odložíme ju. Potom v tej istej panvici osmažíme mrkvu, hrášok a zeler, až začnú hnednúť a taktiež odložíme bokom.
  2. Predhrejeme rúru na 220ºC
  3. V tej istej panvici zohrejeme olej s 50g masla, pridáme mleté mäso a miešame pokiaľ mäso nezhnedne. Potom pridáme mrkvu, hrášok a zeler. Premiesame a pridáme vývar a zmes muky a masla (1PL masla+1PL muky) na zahustenie. Varíme ďalších pár minút a odstavíme.
  4. V osolenej vode uvaríme zemiaky pokial nezmäknú. Zcedíme, popučíme so zvyšným maslom a syrom. Pokiaľ sú husté, pridáme trošku mlieka, aby mali konzistenciu zemiakovej kaše. Primiešame osmaženú cibuľu, osolíme a okoreníme, poriadne premiešame.
  5. Mäso preložíme do pekáča rovnomerne, navrch rozotrieme zemiakovú kašu, a vidličkou vytvoríme na vrchu štruktúru. Potrieme roztopeným maslom.
  6. Dáme piecť na 45-60 minút do rúry.