Pastierska pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni ale varia toto jedlo vonku na otvorenom ohni v kotlíku.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si všetky suroviny.
  2. Slaninu som dala na panvicu a nechala som ju vytopiť.
  3. Pridala som k nej cibuľu a opiekla do ružova.
  4. K cibuli som pridala tarhoňu a opekala som ju za stáleho miešania.
  5. Pridala som kolieska klobásky. Pridala som soľ, korenie a červenú papriku.
  6. Pridala som zemiaky aj na malé kocky nakrájanú šunku...
  7. ... a lečo.
  8. Toľko vody som pridala, aby bolo celé jedlo ponorené vo vode. Dusila som pod pokrievkou. Ešte raz som doliala vodu.
  9. Hotové jedlo. Pastieri stád používajú hodne do týchto jedál sušené cesto, Je to obdoba nášho cesta na rezance, ale ho sušia vonku počas horúceho leta v celých kusoch ako ho vyvaľkajú. Keď pripravujú toto jedlo, sušené cesto polámu na menšie kusy a opečú ho na cibuli a vyložia bokom, vložia ho opäť do jedla spolu so zemiakmi. Toto sušené cesto pani u ktorej som bývala na Hortobágyi skladovala v plátených vreckách zavesených pod stropom.
  10. Prajem vám dobrú chuť.