Pastierska pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni
ale varia toto jedlo vonku
na otvorenom ohni v kotlíku.
6 porcií |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si všetky suroviny.
- Slaninu som dala na panvicu a nechala som ju vytopiť.
- Pridala som k nej cibuľu a opiekla do ružova.
- K cibuli som pridala tarhoňu a opekala som ju za stáleho miešania.
- Pridala som kolieska klobásky. Pridala som soľ, korenie a červenú papriku.
- Pridala som zemiaky aj na malé kocky nakrájanú šunku...
- ... a lečo.
- Toľko vody som pridala, aby bolo celé jedlo ponorené vo vode. Dusila som pod pokrievkou. Ešte raz som doliala vodu.
- Hotové jedlo. Pastieri stád používajú hodne do týchto jedál sušené cesto, Je to obdoba nášho cesta na rezance, ale ho sušia vonku počas horúceho leta v celých kusoch ako ho vyvaľkajú. Keď pripravujú toto jedlo, sušené cesto polámu na menšie kusy a opečú ho na cibuli a vyložia bokom, vložia ho opäť do jedla spolu so zemiakmi. Toto sušené cesto pani u ktorej som bývala na Hortobágyi skladovala v plátených vreckách zavesených pod stropom.
- Prajem vám dobrú chuť.