Paštéta z kuracích pečienok, jabĺk a mandlí

Autor receptu: petmik

Tento recept som vymyslel pokusom a tento krát to fakt vyšlo.)

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a vysušené pečienky pokrájame na menšie kúsky a dáme prudko smažiť do rozpáleného oleja najlepšie do hrnca kvôli prskaniu. Keď sú pečienky orestované až mierne hnednú na okrajoch pridáme ošúpané a na malé kocky nakrájané jablko, samozrejme bez jadierok. Pečienky sa môžu pripekať na dno, nie horieť. Teplotu treba tomuto prispôsobiť. Keď sú jablká zmäknuté podlejeme vínom, pridáme bobkový list a znížime teplotu aby sa nám víno nevyparilo príliš rýchlo. Víno vyvaríme pri častejšom miešaní. Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní. Ak je roztopené vypneme ohrev, vyberieme bobkový list a celú zmes dáme do mixéra. Pridáme olúpané mandle (nie blanšírované ), strúčik cesnaku, med, rastlinný tuk, soľ, čierne korenie a rozmixujeme do hladka. Chuť môžeme doladiť soľou, korením a medom. Konzistenciu doladíme rastlinným tukom. Čím viac tuku tým jemnejšia bude paštéta.