Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie
Foto: 2010
Keď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , tak som si povedal ze ju Zobraziť celý popisKeď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , tak som si povedal ze ju raz spravim tuto staromondu sicilsku pochutku.Je ich vela verzii s mletym masom alebo vegetarianska tato je dedinska, s klobasou , vajickami a cukinou.Povodne by robili omacku z cerstvych paradajok my sme pouzili talianske drvene v konzerve.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 |
|
2 |
|
1 |
|
3 na tvrdo |
|
2 lyzice |
|
400 ml |
|
2 struciky |
|
1 menšia |
|
350 g |
|
čerstvá alebo sušená |
|
|
|
4 lyzice |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g alebo slaninka |
|
|
Postup
-
1
Baklazan nakrajame na platky tensie ako 1 cm a dame do nasolenej vody vyluhovat tak na 30 minut. Osusime a dame na rozpalenu grilovaciu platnu s trochou oleja grilovat z obidvoch stran.
-
2
Vyhoda velkeho sporaku ,vajicka dame uvarit na tvrdo pastu tak na 80% a nakrajanu cibulu ,cesnak a taliansku slaninu pancetu podusime na troche oleja.
-
3
Cuketu nakrajame na kocky na troche oleja dame oprazit s nakrajanou klobasou v taliansku ju skor rozoberu na drobno ja som bol leniny a nakrajal na kolecka pridame podusenu cibulu a cesnak so slaninkou.Pridame paradajkovy pretlak , paradajky drvene v konzerve cerstvu bazalku( alebo susenu) ochutime a dame dusit na cca 5 minut aby cukina zmakla . Nakoniec pridame predvarenu pastu struhanu mozzarellu a pekorino a poriadne premiesame .
-
4
Vymastime si kopulovu zapekaciu misku dakde davaju a struhanku.A zacneme ukladat najpr grilovany baklazan , struhanu mozarellu jedno nakrajane vajicko
-
5
Vlozime zmes a zarovname a dame do rozohriatej rury na cca 30 minut.
-
6
No posledny krok je uplne "jednoduchy " nechame trocha ochladnut a vyklopime... PS: Moderny trik je to robit inac ako sme to my robili. dat vsetko do formicky na tortu a je to vybaveme ...bez problemov.
edithpilaff.blogspot.com/2008/05/la-pasta-ncaciata.html...
Ale zato receptik si ukladam a hned ako budem zase normalne jest spravim.