Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie

2010 - bez fotky2010, 25. októbra 2010
Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie
Foto: 2010

Keď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , tak som si povedal ze ju Zobraziť celý popisKeď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , tak som si povedal ze ju raz spravim tuto staromondu sicilsku pochutku.Je ich vela verzii s mletym masom alebo vegetarianska tato je dedinska, s klobasou , vajickami a cukinou.Povodne by robili omacku z cerstvych paradajok my sme pouzili talianske drvene v konzerve.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2
2
1
3  na tvrdo
2 lyzice
400 ml
2 struciky
1 menšia
350 g
 čerstvá alebo sušená
4 lyzice
100 g
100 g
50 g alebo slaninka




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na platky tensie ako 1 cm a dame do nasolenej vody vyluhovat tak na 30 minut. Osusime a dame na rozpalenu grilovaciu platnu s trochou oleja grilovat z obidvoch stran.

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 1
  2. 2

    Vyhoda velkeho sporaku ,vajicka dame uvarit na tvrdo pastu tak na 80% a nakrajanu cibulu ,cesnak a taliansku slaninu pancetu podusime na troche oleja.

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 2
  3. 3

    Cuketu nakrajame na kocky na troche oleja dame oprazit s nakrajanou klobasou v taliansku ju skor rozoberu na drobno ja som bol leniny a nakrajal na kolecka pridame podusenu cibulu a cesnak so slaninkou.Pridame paradajkovy pretlak , paradajky drvene v konzerve cerstvu bazalku( alebo susenu) ochutime a dame dusit na cca 5 minut aby cukina zmakla . Nakoniec pridame predvarenu pastu struhanu mozzarellu a pekorino a poriadne premiesame .

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 3
  4. 4

    Vymastime si kopulovu zapekaciu misku dakde davaju a struhanku.A zacneme ukladat najpr grilovany baklazan , struhanu mozarellu jedno nakrajane vajicko

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 4
  5. 5

    Vlozime zmes a zarovname a dame do rozohriatej rury na cca 30 minut.

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 5
  6. 6

    No posledny krok je uplne "jednoduchy " nechame trocha ochladnut a vyklopime... PS: Moderny trik je to robit inac ako sme to my robili. dat vsetko do formicky na tortu a je to vybaveme ...bez problemov.

    Pasta Ncaciata alebo baklažánová kopula zo Sicílie - obrázok 6

Diskusia k receptu

2010
tento recept je uplne super, sicilska klasika , pracny ale stoji za to, doporucujem.
frezia68
Vyskúšam ako tortu,aspoň bude forma využitá,lebo sladké málo pečiem,lebo kilečkááááá :-)))
evusik
to je úplne že super, že mňam, že fantázia :-)
tatranka
Poctivo a veľmi precízne urobený zdravý a chutný recept.Nepoznám a preto ukladám do KK.
julica
Tak toto su moje chute, mnam. Ani by som nezapekala, aspon by som to mohla skor jest :)
marianne69
ja tieto zeleninove mnamky mozem,take chute si mi narobil,ze sa musim ist najest :-)))))
jarco
Teraz veľmi nestíham ani sledovať Varechu, nieto ešte variť :-( Ale toto si musím odložiť. Poklona pane, parádny recept, ako vždy.
yana
Otvorila som si ten blog, obrazky vyrecne a na text mozem povedat len igen. Joj, treba sa mi este hodne ucit.
Ale zato receptik si ukladam a hned ako budem zase normalne jest spravim.