Foto: izabella929
Po dlhej dobe som dnes urobila na obed vynikajúci rezeň...patrí medzi naše obľúbené jedlá..
porcie
príprava
Postup
-
1
Dostala som z farmy krásne bravčové karé s kosťou..vykostila som ho a pokrájala na porcie...dnes som jednu z tých porciíí pokrájala na 4 rezne..rezne som vklepala, osolila..pripravila som si cestíčko: do mlieka som dala vajcia, soľ, čierne mleté korenie štipku,na špic noža prášok do, pečiva a hladkú múku...vypracovala som hladké cestíčko...pripravila som si na sporák panvicu, nechala som roztopiť bravčovú masť, ktorú kombinujem s olejom...rezne som pred pečením obalila v hladkej múke,potom som ich namočila do cestíčka a uložila do horúcej masti...panvicu som zakryla pokrievkou a piekla som ich pomaly do ružova z jednej aj drujej strany...rezne sú krásne ľahunké a nadýchané od prášku do pečiva...kým sa rezne vyprážali, očistila som si zemiaky , umyla,
- 2
prekrojila na 4 časti a v osoleneju vode uvarila...uvarené som scedila a posypala ich pokrájanou petržlenovou vňaťkou..k tomuto jedlu som podávala uhorkovo-cibuľový šalát..vypražené rezne som uložila na veľký tanier, lebo boli obrovské..pridala som varené zemiaky a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.S. neviem ako sa pridávajú dolné úvodzovky - dúfam, že mi to prepáčite.
@matusalem do pažravej pri Zvolene : Netlač sa medzi polointeligentov. Ešte im nesiahaš ani po členky.
@starykuchar : Synonymický slovník slovenčiny, tretie, nezmenené vydanie, Veda 2004 píše : nadýchaný p. ľahký 1, nadýchnutý. Takže oboje je správne. A po dnešku nie starýkuchár ale starýujo. Je smutné, keď niekoho maďari musia učiť slovenský jazyk.
Vďaka za odpoveď a uznanie.Prajem Ti všetko dobré a veľa ďaľších dobrých receptov na tejto stránke a uznanie od tvojich priaznivcov a pevné nervy pri reakciiách nepriaznivcov, ktorých je na tejto stránke neúrekom.Oni sa musia spoznať v zrkadle.
Vieš aké mosá byt naše záhorácke rizky podla nášho rodáka,redaktora Športu Paliho Kršku?Šušťavé, tak sa im ríče u nás na Záhorí. A žádny olej ale porádná bravčová mast, ty bubulínek. A ked budú našuštané a dáš si ich do huby, potom uvidzíš jako vypádá svjet v téj tvojéj hube.
p.s. všetkých vyrývačov by som nazývala, ako náš pán prezident nezval jemu nesympatického, jednoducho "STARÝUJO"!!!
Ja tiez obdivujem tvoje dalsie "umenie", najma pracu na zahrade a to mi pripomina tu moju snahu. Mam rada vsetko pekne okolo seba, uzitocne vyuzit kazdy kusok zahrady na vypestovanie niecoho a cele dny sa rypem vonku (pokial nevarim a nepeciem chlieb, zemle). Prajem ti uspech I nadalej, ale tento rok je smutny, nestacim polievat, vsetko vysycha.
Krásne vyzdobený tanier:-)
teraz vsak mozem len snivat o takejto dobrote . dalsi skvely obrazok z tvojej kuchyne