Parížske rezy fotorecept

suzi512 - fotkasuzi512, 9. apríla 2013
Parížske rezy (fotorecept)
Foto: suzi512

Tento recept mám od babičky mojej polovičky. Prišli sme na návštevu, odišli sme aj s receptom... ďalším :-)

15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
4
120 g
210 g
1
na potretie
4
180 g




Postup

  1. 1

    Maslo, žĺtky, práškový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva ...

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... vymiesime na doske.

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plech - buď ho vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vymiesené cesto roztiahneme po celej ploche plechu v rovnakej hrúbke. (opäť som použila malý plech 34x 24 cm)

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roztiahnuté cesto potrieme lekvárom.

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si "plnku". Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do neho mleté orechy.

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenú zmes roztiahneme na lekvárovú vrstvu.

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený koláč necháme ochladnúť...

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... nakrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.

    Parížske rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

suzi512
hehe, no :-))) babka bola asi v Paríži, tak sú Parížske :-D sú veru veľmi dobré :-)
3sandra3
vyzerajú super,,, hned by som si dala, ale už idem spať.... :-)
levandula
tak toto nema absolutne nic spolocne s parizom, mala by si poupravit nazov. ked som tento kolac piekla pred 30. rokmi prvy krat, tak sa volal -zensky rozmar- ale pravdou je, ze je velmi chutny
suzi512
názov som napísala tak, ako som recept dostala, nemám dôvod ho meniť a ani nechcem, rovnako ako nebudem premenovávať podľa seba nič z maminých receptov :-) potom by sa museli premenovať všetky recepty, ktoré majú v názve niečo, s čím nemajú nič spoločné
1ariana
Aj ja mám tento recept ako ženský rozmar... ale je tu na vareche ešte s iným názvom. Veď každý čerpá zo svojich zdrojov a uvedie názov, pod akým ho vedie , alebo získal autor pred nami. Ja si myslím, že na názve nezáleží... ide o to, aby všetkým chutilo. :o)
radost
ženský rozmar=cesto / s droždím / + džem +čistý sneh
londýnske rezy=cesto /s práškom do pečiva/ + džem + sneh a orechy
toľko moja stará info
ale kľudne môže byť inak..
želám dobrý deň...:-)
ivkagal
tak toto je najoblubenejsi kolacik mojho manzela,recept mam tiez od jeho mamky a peciem ho uz roky,chcete vediet pod akym nazvom? ZAKUSOK SO SNEHOM:))
suzi512
človek by neveril, ako jedny rezy rozvinú toľkú debatu o tom, odkiaľ sú :-D hej, hej, hlavne, že chutí :-) veď hovorím, babka asi bola v Paríži alebo má na neho nejakú spomienku, tak ich nazvala Parížskymi :-D v každom prípade, recepty od babiek a mamy sú pre mňa posvätné a budem zachovávať názvy, pod akými ich vedú.
mracik9
suzi512,debata ne debata,ale koláčik je fantastický
zdenkas
No vidíte to, ja ich mám napísané s názvom Ženský vrtoch.:-)))Sú fakt výborné, rýchle urobené a vždy sa podaria.@suzi512 ,názov netreba meniť.Ja by som si ten svoj tiež nezmenila:-))))
evanaaa
Presne tieto rezy som jedla u jednej známej babky, robila ich tiež ako Źenský vrtoch, len neviem, či z kysnutého cesta,a lebo len takto vymieseného. Robievala ich moja mama a najlepšie sú. ak idú orechy priamo do snehu ( ako aj tu), lebo som videla viacej verzií a všade je to iné. Ale podstata je jedna - je to dobrý koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia