Parížske rožky z cesta ako na laskonky fotorecept
Foto: danculka
Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad Zobraziť celý popisDve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,
príprava
Suroviny
5 ks |
|
350 g |
|
180 g |
|
1 PL |
|
na hrot noža |
|
Plnka: | |
5 ks |
|
300 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
200 g, -na polevu |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
-
2
Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
-
3
Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
-
4
Takto vyzerajú upečené..
-
5
Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
-
6
Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
-
7
Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
-
8
Môžeme podávať...
-
9
Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
-
10
Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
-
11
A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...
Diskusia k receptu