Parížske orechové rožky

Autor receptu: nikol156

Je to náš obľúbený recept, môj manžel nemá rád príliš sladké zákusky, ale tento priam miluje a keď sa ho opýtam, že čo mám napiecť, samozrejme len tieto rožky. Viem, že takýto recept už tu je niekoľko, ale presne tento som nenašla, snáď niekomu poslúži. Z tejto dávky je dosť veľa rožkov a na Veľkú noc je tento zákusok ako vyšitý.

Postup

  1. Bielky a práškový cukor vyšľaháme nad parou elektrickým šľahačom na tuhý sneh. Ešte do teplej hmoty primiešame opatrne orechy.
  2. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky (ešte teplé). Rožky pečieme - sušíme na 150°C asi 15-20 min. Rožky po upečení necháme vychladnúť.
  3. Z mlieka a z hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme úplne vychladnúť. Maslo (niekedy používam Heru alebo aj Palmarin) s práškovým cukrom vyšľaháme a pridáme kakao. Do maslovej hmoty opatrne po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vznikne nám veľmi lahodný krém na naše rožky. Krém vložíme do chladničky na hodinku, aby sme potom lepšie vedeli striekať na rožky.
  4. Krém dáme do cukrárskeho vrecúška a striekame na rožky v podobe vlniek. Opäť vložíme rožky do chladničky, aby trošku stuhli.
  5. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Vychladnuté rožky namáčame v čoko poleve. Žĺtky, ktoré sa nám zvýšili môžeme použiť do iného zákuska alebo urobiť iný krém na rožky. Ja napr. dávam do kysnutého cesta.