Parížske rožky

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, 21. marca 2010 14:25
Ďalšie jej recepty »

Parížske rožkyFoto: tinca

Tento recept mám z nejakého časopisu ,prvýkrát ich skúsila susedka, aj mne urobila z 1/2 dávky. Zdali sa mi zložité, ale nedalo mi to a už som ich 2x robila sama, je to trošku babračka ,ale stojí za to. Idú sviatky, tak sa ukážte pred kupačmi.

40-50
porcií
60 min
príprava
20 min
na 140 °C

Suroviny

CESTO:
5 ks
400 g
250 g
4 PL
KRÉM:
3 ks
10 PL
375 g
3 PL
POLEVA:
250 g
200 g

Postup prípravy

  1. 1

    Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý, lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.

  2. 2

    Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky. Tieto potom pečiem asi 2O minút na 140 st.C a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia,kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridávame vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky v podobe vlniek. Nakoniec ich polejeme čokoládovou polevou.

  4. 4

    Ja robím tak menšie, mne sa tak páčia. A tu je výsledok.

    Parížske rožky - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist