Parené buchty 
	        Parené buchty (fotorecept)
	        Autor receptu: sifferka
	         
	        
	        Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty.* Ja pridávam svoj, z vlastných skúseností, vyskúšajte a určite budete spokojní. 
| 		  
				  	  
				  	26 porcií  | 
				  	  
				  	100 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do misky preosejeme múku. Urobíme v nej jamku, do ktorej rozdrvíme droždie. Pridáme 1 ČL cukru a zalejeme teplotu vodou tak, aby bolo droždie celé zaliate. Necháme odpočívať asi 10 minút, kým nenarastie kvások.
 - Po vzídení kvásku pridáme soľ (nikdy nie skôr, soľ ničí kvasnice) zvyšnú vodu, mlieko, masť a 3-4 PL cukru. 
 - Vymiesime cesto RUČNE, teplo našich rúk aktivujú lepšie kvasenie cesta. Cesto by malo byť vláčne a len jemne lepivé, ak by sa ťažšie miesilo, pridajte vodu alebo mlieko. Každá múka inak saje tekutiny, preto sa nedá napísať presné množstvo.
 - Cesto necháme aspoň 45 musím odpočívať.
 - Po vykysnutí cesto opäť ručne vymiesime a rozdelíme na 26 kusov po zhruba 75-80 g.
 - Guľky plníme poctivým slivkovým lekvárom. Lekvár musí byť tuhý, ináč by vám mohol vytiecť pri parení. Buchty plním postupne, aby neprekysli kým sa paria prvé.
 - Aby sa buchty pri parení nelepili, dávam pod ne papier na pečenie. Buchty parím 10 minút. 
 - Po vybraní z paráku buchty potierame olejom, aby neobschli. 
 - Buchty, ktoré nezjete môžete zamraziť a po rozmrazení znovu napariť. Prajem dobrú chuť