Paradajkovo-karfiolový šalát

Autor receptu: jeery

Tento salátik ocenia milovníci zeleniny a karfiolu obzvlášť.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol podelíme na menšie ružičky a vetšie poprerezujeme.Takto podelený karfiol dáme do osolenej vricej vody a krátko blanšírujeme do polomäka.Karfiol nesmie byť mäkký a sa rozpadávať.Karfiol scedíme, ochledíme studenou vodou a dáme odkapať.
  2. Pór porežeme na 3 mm hrubé kolieska aj s časťou vnate a vložíme do misky. Zasypeme PL cukru a premiešame.Paradajky nakrájame na mesiačiky a spolu s karfiolom pridáme do misky.Pridáme olivový olej a poper.V octu zriedenom vodou rozpustíme,soľ a zbytok cukru podľa vlastnej chuti. Zálievkou zalejeme šalát a ridáme pokrájanú bazalku a všetko opatrne premiešame