Paradajková polievka s cestovinou

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 16. septembra 2013

hustejšia varianta

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 l
1 ks
5 ks
5 ks
140 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a dáme variť do vody s klinčekmi a novým korením. Keď zmäkne, urobíme si zápražku z oleja a hladkej múky, zalejeme ju trochou cibuľovej vody, dobre rozmiešame a pridáme do zvyšku. Pridáme paradajkový pretlak, ochutíme lyžičkou soli a lyžičkou cukru a troškou octu.

  2. 2

    Zvlášť zavarené drobné cestoviny pridávame až na tanieri. Alebo môžeme využiť napr. zvyšnú uvarenú tarhoňu.

Diskusia k receptu

micanela
mnam, tak toto mozem. ja pridavam "co chladnicka dala" - zvysok zemiakov, ryze, tarhone... vzdy dobre
boxik
Jedna z mojich najobľúbenejších polievočiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia