Paradajkova polievka Crema di Pomodoro

vladimirkaplan - fotkavladimirkaplan, 25. augusta 2013

Toto je neobycajne chutna paradajkova polievka. Jedol som uz vseliake polievky, ale tato je naozaj basen. Po prvykrat som ju jedol vo Vlacianskej doline Zobraziť celý popisToto je neobycajne chutna paradajkova polievka. Jedol som uz vseliake polievky, ale tato je naozaj basen. Po prvykrat som ju jedol vo Vlacianskej doline v Humne. Od kuchara mam tento recept. Kto ma rad chutne jedlo, verim, ze mu urcite bude chutit.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/4 ks
3 strúčiky
1 ks
3 ks
80 g
50 ml
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ČL
2 dl




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dame rozpustit 40 g masla, pridame cibulu, nakrajany cesnak, mrkvu, zeler a asi 10 minut prazime na miernom ohni.

  2. 2

    Poprazenu zeleninu zalejeme drvenymi, alebo lupanymi paradajkami, mozu byt aj cerstve, len ich treba olupat, zhruba 1,5 kg.

  3. 3

    Pridame sol, cukor, oregano a trocha vody, ja davam vodu ked vyplachujem konzervy od paradajok, asi 2 dcl a varime za obcasne miesania 20 minut, kym nam zelenina nezmakne.

  4. 4

    Ak mame uvarenu zeleninu, odstavime polievku zo sporaka a tycovym mixerom ju rozmixujeme do hladka, pri mixovani pridavame zvysne maslo. Dochutime podla potreby cukrom a solou. Na tanier si naberieme polievku a polejeme ju olivovym olejom, do ktoreho sme si predtym dali lyzicku bazalky.

  5. 5

    Ako priloha k tejto uzasnej polievke je pizza chlieb potrety cesnakom a olivovym olejom, ale aj cerstva bageta moze byt

Diskusia k receptu

agora
vyzerá dobre, takto som ešte nerobila, vyskúšam...
nikuske
Výborná polievka, najlepšia akú som doteraz robila, vďaka za recept.
adrianal
Ja som zas nejedla lepsiu od tej kt.varia v eurovei,neviem nazov tej stravovacky..ale aj tato znie vyborne,takze dnes varim.ako citam,tak jeden z naj receptov na nete,este dochutim dla seba..ale uz teraz dobre vonia,a to sme v polke len;)dik za recept
ferno
tak som ju dnes skusil...vyborna,len ja som do nej pridal este smotanu,ktora jej este pridala na chuti.teda aspon pre mna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia