Paradajkova polievka Crema di Pomodoro
Autor receptu: vladimirkaplan
Toto je neobycajne chutna paradajkova polievka. Jedol som uz vseliake polievky, ale tato je
naozaj basen. Po prvykrat som ju jedol vo Vlacianskej doline v Humne. Od kuchara mam
tento recept. Kto ma rad chutne jedlo, verim, ze mu urcite bude chutit.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca si dame rozpustit 40 g masla, pridame cibulu, nakrajany cesnak, mrkvu, zeler a asi 10 minut prazime na miernom ohni.
- Poprazenu zeleninu zalejeme drvenymi, alebo lupanymi paradajkami, mozu byt aj cerstve, len ich treba olupat, zhruba 1,5 kg.
- Pridame sol, cukor, oregano a trocha vody, ja davam vodu ked vyplachujem konzervy od paradajok, asi 2 dcl a varime za obcasne miesania 20 minut, kym nam zelenina nezmakne.
- Ak mame uvarenu zeleninu, odstavime polievku zo sporaka a tycovym mixerom ju rozmixujeme do hladka, pri mixovani pridavame zvysne maslo. Dochutime podla potreby cukrom a solou. Na tanier si naberieme polievku a polejeme ju olivovym olejom, do ktoreho sme si predtym dali lyzicku bazalky.
- Ako priloha k tejto uzasnej polievke je pizza chlieb potrety cesnakom a olivovym olejom, ale aj cerstva bageta moze byt