Paradajkova polievka Crema di Pomodoro

Autor receptu: vladimirkaplan

Toto je neobycajne chutna paradajkova polievka. Jedol som uz vseliake polievky, ale tato je naozaj basen. Po prvykrat som ju jedol vo Vlacianskej doline v Humne. Od kuchara mam tento recept. Kto ma rad chutne jedlo, verim, ze mu urcite bude chutit.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca si dame rozpustit 40 g masla, pridame cibulu, nakrajany cesnak, mrkvu, zeler a asi 10 minut prazime na miernom ohni.
  2. Poprazenu zeleninu zalejeme drvenymi, alebo lupanymi paradajkami, mozu byt aj cerstve, len ich treba olupat, zhruba 1,5 kg.
  3. Pridame sol, cukor, oregano a trocha vody, ja davam vodu ked vyplachujem konzervy od paradajok, asi 2 dcl a varime za obcasne miesania 20 minut, kym nam zelenina nezmakne.
  4. Ak mame uvarenu zeleninu, odstavime polievku zo sporaka a tycovym mixerom ju rozmixujeme do hladka, pri mixovani pridavame zvysne maslo. Dochutime podla potreby cukrom a solou. Na tanier si naberieme polievku a polejeme ju olivovym olejom, do ktoreho sme si predtym dali lyzicku bazalky.
  5. Ako priloha k tejto uzasnej polievke je pizza chlieb potrety cesnakom a olivovym olejom, ale aj cerstva bageta moze byt