Paradajková kapusta podľa Dry

Autor receptu: dry

Paradajkovú kapustu mám veľmi rád a vždy jej uvarím za veľký hrniec.

10
porcií
10 minút
príprava
3 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové kolienko umyjem a dám celé variť do 5 litrového hrnca. Varím v slanej vode. Keď je mäso mäkké a oddeluje sa od kosti, kolienko vyberiem z vody, vykostím a mäso naporciujem. Kto nemá rád kožu môže ju odstrániť.
  2. Pokiaľ sa kolienko varí, pripravím kapustu, nakrájam na rezance. Taktiež pripravím cibuľu, pokrájam na drobno. Kapustu a cibuľu vložím do vody po kolienku a varím do mäkka. Keď je kapusta mäkká pridám paradajkový pretlak. Medzi tým pripravím zápražku z múky a oleja, ktorú zamiešam do paradajkovej kapusty a 10 - 15 minút ešte povarím. Dochucujem soľou, cukrom a keď je kapusta hotová pridám lyžicu octu.
  3. Nakoniec vložím do kapusty naporciované mäso a podávam s čerstvým chlebom.