Tento recept mám z jednej nemeckej stránky...mäsko po upečení je vynikajúce a úplne sa rozpadá..príprava je tiež jednoduchá...odporúčam vyskúšať...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks sušená |
|
1 téglik |
|
1 téglik |
|
1 ČL |
|
125 ml |
|
1 PL červená |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, usušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou z oboch strán a dáme do zapekacej misy naukladané tesne vedľa seba. Papriku zelenú aj červenú zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky a poukladáme na mäso.
- 2
Cibuľu nakrájame na pásiky a opražíme v panvici na oleji. Pridáme sušenú chilli papričku a pretlačené strúčiky cesnaku. Primiešame sladkú mletú papriku aj šiplavú mletú papriku a paradajkový pretlak, poriadne premiešame, zalejeme pripraveným bujónom a necháme spolu prevrieť. Na záver prilejeme obe smotany a pridáme trochu soli. Touto omáčkou zalejeme mäso. /malo by byť celé pokryté omáčkou/.
- 3
Posypeme syrom a pečieme cca 30min na 180 stupňov. podávať najlepšie s ryžou, ale je výborné aj so zemiakmi, či čerstvo upečenou bagetou. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu