Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Recept spočíva v jednoduchosti.Kto nerád melie mäso mlynčekom,alebo má tupé nože v ňom recept iste privíta.

Postup

  1. Kuracie stehno a prsia si odkostíme.
  2. cca.87 g kuracích pŕs odoberieme a pokrájame na menšie kocky.Kocky odložíme nabok aby sme si suroviny nezmenili.
  3. Ostatné zostaté mäso si pokrájame na mänšie kusy.Na mäso aplikujeme koreniny a dve lyžice ladovej vody (ale môže byť aj studená) a vyhnietime mäso tyčovým mixérom.
  4. K vyhnietenému mäsu pridáme tie malé kocky čo sme si predošle odložili nevadí keď tam budú zo dve väčšie ako na obrázku. Ďalej si uvaríme ryžu.Tak si zatiaĽ mäso odložíme do chladničky.
  5. Ryžu si uvaríme v gáze ktorú mi moja polovička kúpila v zdravotníckom obchode. A to ta, že viackrát umytú ryžu nasypeme do stredu gázy.Je to super pomôcka pri varení ryže.
  6. Následne chytíme za rohy a uviažeme.Potom uviažeme aj druhé dva rohy ako vidíte na obrázku.
  7. Privedieme vodu do varu a vložíme uzlíček z ryžou do hrnca na cca.10 min. Ale vy ju nemusíte toľko variť.Rozhrčkaním uzlu môžete ľahko zistiť v akom stave sa nachádza ryža.Preto doporučujem tie uzle nedoťahovať na Full.
  8. Na obrázku č 8 vidíte už uvarenú ryžu.
  9. Pokračujeme pridaním ryže a hrášku k mäsu.Trochu zamiešame.
  10. Papriku si pripravíme na plnenie.
  11. Na obrázku vidíte prosím už naplnené papriky.Plnil som ich kávovou lyžičkou prípadne pomohol som si aj rukou resp,prstom.Zvýšilo mi trochu diela tak som z neho spravil takú guľu.
  12. Do vriacej vody poukladáme už naplnené papriky.Varil som ich na miernom ohni 45 minút.Hrniec som mal prikrytý pokrievkovu.
  13. Ďalší a konečný bod programu je uvarenie rajčinovej omáčky.Milo som sa prekvapil,že nám naša susedka dala ešte vlani rajčinovú šťavu domácej výroby.Zlatá žena.
  14. Tak a ide sa na tú omáčku.Vývar z paprík privedieme do varu.Prilejeme rajčinovú šťavu. Spravíme si z múky a studenej vody zátrepku.Vidličkou ju dobre vymiešame aby tam neboli hrčky.Keď nám šťava zovrie pomaly vmiešame do šťavy tú zátrepku.Varíme pri dôkladnom miešaní asi 15 minút. Po uvarení dochucujeme soľou,škoricou bez cukru a kryštálovým cukrom
  15. Na obrázku č.15 vidíte už hotové jedlo.Manželke to chutilo.Dúfam bude aj vám. Ďakujem za vašu milú pozornosť a prajem vám dobrú chuť priatelia.