Paprčkový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na kolená a paprčky..takže som to konečne vyskúšala..je to skôr obed na ohrýzanie kostí, ale akých výborných..

2
porcie
20 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paprčky som umyla, ešte im treba urobiť manikúru..mäsiar s tým asi nemal problém..
  2. pripravila som si aj sekerku, ale zbytočne, pekne som ich pozdĺžne prerezala a dokázala krásne prsty vykostiť...je to trošku zábavka, ale čo už...finty ovládajú mäsiari..
  3. všetko som konečne pokrájala, utrela pot z čela...)
  4. na panvicu som dala pokrájaný plátok slaninky, keď sa uvoľnila masť, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak....opiekla..
  5. pridala som pokrájané paprčky...nechala som ich opiecť zo všetkých strán...
  6. opečené som poprášila mletou červenou paprikou..
  7. pridala som lečo..
  8. pridala som soľ, mleté čierne korenie, paradajkový pretlak...všetko som premiešala...paprčky som preložila do rajnice, aby sa mohli ľahšie premiešať...
  9. podliala vodou tak, aby boli ponorené vo vode...no varia sa dosť dlho ako na studeno...pomaly na miernom plameni..mne sa varili viac ako 2 hodiny..
  10. už keď boli uvarené a dali sa ľahko oddeliť od kosti, pridala som červené víno a odkryté ešte dusila chvíľku...
  11. pokiaľ sa paprčky dusili, umyla som si zemiaky a uvarila v šupke...mne k tomuto jedlu najlepšie chutia, alebo iba čerstvý chlieb...no a čo vám budem,,,táto dávka je pre jedného chlapa tak akurát na jedno posedenie...mäska je na kostiach málo, ale vraj dobrého veľa nebýva..ale sme si pochutnali a chlebík namáčali v šťavičke...no fajné...prajem vám dobrú chuť..