Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ale za pripomenutie to stojí...
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na väčšej panvici opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita.
- Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. Osolíme, okoreníme.
- Prilejeme smotanu, chvíľku povaríme a pridáme tavený syr. Dobre vymiešame, povaríme a odstavíme. Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, premiešame a už nevaríme. Omáčku udržujeme teplú.
- Kým sme pripravovali omáčku, varí sa nám voda na cestoviny. Použijeme kvalitné, najlepšie talianske, alebo domáce cestoviny.
- Podľa návodu uvaríme cestoviny al dente. Ja mám najradšej pappardelle alebo tagliatelle, ale samozrejme použijeme také, aké máme radi.
- Cestoviny pridáme k omáčke, premiešame a prehrejeme.
- Podávame na ohriatom tanieri posypané parmezánom a bazalkou.