Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ale za pripomenutie to stojí...

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na väčšej panvici opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita.
  2. Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. Osolíme, okoreníme.
  3. Prilejeme smotanu, chvíľku povaríme a pridáme tavený syr. Dobre vymiešame, povaríme a odstavíme. Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, premiešame a už nevaríme. Omáčku udržujeme teplú.
  4. Kým sme pripravovali omáčku, varí sa nám voda na cestoviny. Použijeme kvalitné, najlepšie talianske, alebo domáce cestoviny.
  5. Podľa návodu uvaríme cestoviny al dente. Ja mám najradšej pappardelle alebo tagliatelle, ale samozrejme použijeme také, aké máme radi.
  6. Cestoviny pridáme k omáčke, premiešame a prehrejeme.
  7. Podávame na ohriatom tanieri posypané parmezánom a bazalkou.