Pappardelle s baklažánovou caponatou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a krájame široké cestoviny – pappardelle. Varíme v osolenej vode asi minútu.
- Baklažán nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na oleji dozlata. Pridáme nasekanú cibuľu a paradajkové pyré. Čerstvé paradajky oblanšírujeme a zbavíme šupky. Nasekáme na väčšie kúsky a pridáme do zmesi, ktorú máme na panvici. Ochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom a pridáme bazalku.
- Uvarené cestoviny vložíme do pripravenej „caponaty“ a podávame.
|