Pappardelle s baklažánovou caponatou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a krájame široké cestoviny – pappardelle. Varíme v osolenej vode asi minútu.
  2. Baklažán nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na oleji dozlata. Pridáme nasekanú cibuľu a paradajkové pyré. Čerstvé paradajky oblanšírujeme a zbavíme šupky. Nasekáme na väčšie kúsky a pridáme do zmesi, ktorú máme na panvici. Ochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom a pridáme bazalku.
  3. Uvarené cestoviny vložíme do pripravenej „caponaty“ a podávame.