Panvičková maslová pečienka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi chutí.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Pečienku očístíme, prekrojíme na polovice, cibuľu nasekáme nadrobno.
- Na oheň dáme rozohriať prázdnu panvicu, neskôr prilejeme olej a necháme ho zohriať. Nie priveľmi, nesmie horieť. Pridáme plátok masla a hneď znížime teplotu.
- Na nízkej teplote maslo rozpustíme, ale pozor, nesmieme ho spáliť.
- Pridáme pečienky a pomaličky na malej teplote opekáme.
- Neprikrývame pokrievkou, ale keďže potvorka rada prská, použijeme zlepšovák - sitkopokrievka na vyprážanie. :-)
- Občas obraciame, ale stále nechávame nízku teplotu.
- Opečenú pečienku vyberieme a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľku.
- Zvýšime teplotu a upražíme cibuľku, ale tak aby ešte ostala chrumkavá.
- Solíme a koreníme až na tanieri. Podávame s chrumkavou bagetkou a rajčinami, alebo napríklad s kyslými uhorkami, alebo jogurtovým dressingom.
- Dobrú chuť. :-)