Panvičková maslová pečienka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi chutí.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Pečienku očístíme, prekrojíme na polovice, cibuľu nasekáme nadrobno.
  2. Na oheň dáme rozohriať prázdnu panvicu, neskôr prilejeme olej a necháme ho zohriať. Nie priveľmi, nesmie horieť. Pridáme plátok masla a hneď znížime teplotu.
  3. Na nízkej teplote maslo rozpustíme, ale pozor, nesmieme ho spáliť.
  4. Pridáme pečienky a pomaličky na malej teplote opekáme.
  5. Neprikrývame pokrievkou, ale keďže potvorka rada prská, použijeme zlepšovák - sitkopokrievka na vyprážanie. :-)
  6. Občas obraciame, ale stále nechávame nízku teplotu.
  7. Opečenú pečienku vyberieme a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľku.
  8. Zvýšime teplotu a upražíme cibuľku, ale tak aby ešte ostala chrumkavá.
  9. Solíme a koreníme až na tanieri. Podávame s chrumkavou bagetkou a rajčinami, alebo napríklad s kyslými uhorkami, alebo jogurtovým dressingom.
  10. Dobrú chuť. :-)