Panna cotta v malinovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Nie som cukrár,
ale vymýšľanie
dezertov ma chytilo
za srdce. Dá sa s nimi
krásne pohrať,
pracovať s farbami,
vôňami a tvarmi
a napokon ich aj príťažlivo
naaranžovať.
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Do hrnca dáme variť šľahačkovú
smotanu s cukrom a dreňou
z vanilkového struku. Do smotany
vložíme aj prázdny struk, po
uvarení ho vyberieme. Pridáme
kyslú smotanu a vopred namočenú
želatínu, aby napučala. Premiešame
a precedíme. Potom
panna cottu nalievame do pripravených
foriem a necháme stuhnúť
6 hodín.
- Malinová polievka: Maliny
s cukrom, citrónovou šťavou
a glukózou zvaríme a prepasírujeme
cez husté cedidlo. Dáme
vychladiť do chladničky. V prípade,
že je omáčka príliš hustá,
môžeme ju trochu zriediť cukrovou
vodou.
- Malinové kryštáliky: Cukor
s vodou necháme zovrieť, varíme
na slabom ohni asi 5 minút, schladíme,
pridáme maliny s balsamicom
a citrónovou šťavou. Rozmixujeme
a precedíme, vložíme
do mrazničky. Hotové vidličkou
zoškrabujeme na kryštáliky.
- Včelí plást: Med, cukor a vodu
zohrejeme na 150 °C, do zmesi
pridáme sódu bikarbónu, zmes
vylejeme do nádoby vystlanej
papierom. Necháme stuhnúť,
hotové lámeme na malé kúsky.