Pangasius v Červenom mori
Autor receptu: pacun110
..je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke..to keď nemáme mleté mäsko,ale Pangasia...
Postup
- ...suroviny,podľa zoznamu si pripravím na linku,aby som ich mal poruke a nezháňal ich,keď ich budem potrebovať!!!A IDEM NA TO!!!
- - paradajky,2 cibule z troch a cesnak nakrájam a dám rozvariť!Pridám soľ,korenie,bobkový list a nové korenie - odporúčam si guličky prepočítať-ľahšie sa potom vyberajú...(sporák vľavo hore)
- zemiaky očistené pokrájam a dám variť - osolené a porascistovičené...(sporák vľavo dole)
- a keďže ma chytil hlad,tak som si urobil aj ham and eggs(sporák vpravo hore)!Hehe - pamätám,keď u nás v Bystrici v jednej nemenovanej reštaurácii mali napísane "gemendeks s vajcom a šunkou"
- - tretiu cibuľu nakrájam na malilinké kúsky osolím a dám restovať na olej...(vľavo hore)
- zemiaky(vpravo hore) sú už uvarené do polomäkka a akurát dochádzajú a
zelenina(vľavo dole) je už skoro rozvarená...(ham and eggs zjedený)
- - do restovanej cibule som pridal hladkú múku,poriadne som to nechal opražiť,
aby nebolo cítiť múku,potom som tam pridal paradajkový pretlak,premiešal
a zalial studenou vodou.Studenou pre to,aby sa mi to nezhrčkalo(s pretlakom
pracujem rád,lebo v prípade porezania sa nevidno krv)..!
- zemiaky sú uvarené,scedené,zľahka poliate olejoma premiešané aj s petržlenovou
vňaťou...
- - bobkový list a nové korenie(tu veľmi ocením to,že som si spočítal guličky korenia)
vyberiem a zmes prepasírujem cez sitko do cibuľového základu...
- - ešte pred tým osolený,okorenený a citrónovou šťavou pokropený pangasius
nakrájam na také akurát kocočky(citrónová šťava slúži na to,aby sa tá ryba
nerozvarila na blato,ale ostala tuhá!Mäkká,ale tuhá) a vložím do variacej sa
paradajkovej hmoty(Červeného mora)...
- vľavo som nakukol do zemiakov,či vyzerajú dobre..vyzerajú!!!
- - po desiatich minútach opatrného varu a dochutenia cukrom tam ešte pridám nesekaný
kôpor,premiešam,ale už nevarím!!!
- ..a jem...