Pangas v zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: mrcookiecook

Len nedávno som sa "dopracoval" k tejto rybe a tak som začal vymýšľať rôzne recepty. Existuje ich určite veľa a aj lepších ako tie moje. Možno som nakoniec ani nič nové nevymyslel, :-) ale aj tak sa rád podelím a pridám napríklad tento celkom jednoduchý a chutný recept.

6
porcií
20 minút
príprava
50 - 55 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky. Na plech uložíme vrstvu zemiakov, najlepšie tak, aby sa prekrývali. Na zemiaky potom rovnomerne rozložíme cibuľu, nakrájanú na mesiačiky a nakrájané strúčiky cesnaku, posolíme, posypeme rybacím korením, mletým, čiernym korením, oreganom a tymianom...
  2. Na túto vrstvu položíme rozmrazené filety z pangasa, ktoré na vrchnej časti posolíme, posypeme rybacím korením, oreganom a tymianom a pokvapkáme citrónovou šťavou...
  3. Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, posolíme a pridáme plátky masla, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút pri teplote 180°C...
  4. Potom vyberieme z trúby, polejeme rozšľahaným vajcom a dáme ešte piecť (bez alobalu) na 15 minút...
  5. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť 8 - 10 minút...
  6. Vyberieme z trúby a môžme podávať...
  7. Dobrú chuť... :-)