Panenka sous vide s karotkovými rezancami
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 4. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť. Nepreháňať to s množstvom surovín. A ochutnať ešte predtým, ako Zobraziť celý popisVtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť. Nepreháňať to s množstvom surovín. A ochutnať ešte predtým, ako ich položíte na tanier a začnete ladiť vzhľad.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme mletým a grilovacím korením. Potrieme olejom a vo vákuovačke odsajeme vzduch. Vložíme do prístroja sous vide, nastavíme teplotu na 54 °C na tri hodiny.
- 2
Mrkvu ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a potom na tenké rezance. Rezance zľahka opečieme na panvici do polomäkka. Originálna omáčka demi glace sa varí dva dni, preto urobíme takú domácu prírodnú omáčku:
- 3
Cibuľu opečieme na oleji dohneda, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zásmažku, ktorú podlejeme vývarom, dochutíme a dobre prevaríme. Fawa fazuľky ošúpeme, s dubákmi opečieme na oleji a podlejeme prírodnou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu