Panenka sous vide s karotkovými rezancami

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 4. apríla 2016
Panenka sous vide s karotkovými rezancami
Foto: Ľuboš Pilc

Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť. Nepreháňať to s množstvom surovín. A ochutnať ešte predtým, ako Zobraziť celý popisVtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť. Nepreháňať to s množstvom surovín. A ochutnať ešte predtým, ako ich položíte na tanier a začnete ladiť vzhľad.

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
50 ml
10 g
200 g
200 g
20 g mrazené
500 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme mletým a grilovacím korením. Potrieme olejom a vo vákuovačke odsajeme vzduch. Vložíme do prístroja sous vide, nastavíme teplotu na 54 °C na tri hodiny.

  2. 2

    Mrkvu ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a potom na tenké rezance. Rezance zľahka opečieme na panvici do polomäkka. Originálna omáčka demi glace sa varí dva dni, preto urobíme takú domácu prírodnú omáčku:

  3. 3

    Cibuľu opečieme na oleji dohneda, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zásmažku, ktorú podlejeme vývarom, dochutíme a dobre prevaríme. Fawa fazuľky ošúpeme, s dubákmi opečieme na oleji a podlejeme prírodnou omáčkou.

Diskusia k receptu

radox1
ani ja nemam,ale mam vakuovacku,hrniec a teplomer.ta teplota sa da v pohode ustriehnut,kedze je to daleko od bodu varu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia