Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 25. apríla 2011

Keď som si už včera povedala,že chlieb nebudem piecť aspoň týždeň vzhľadom na plnú mrazničku moju a mojich príbuzných (haha),tak som dnes ráno o pol šiestej (ďakujem ti,môj milovaný bíglik) už po venčení našla v starom talianskom časopise ešte z minulého storočia (znie to strašne,ale aj ja som sa v tom minulom storočí narodila) jeden recept, pri ktorom mi slinenie začalo už pri čítaní talianskeho textu,kde som rozumela každé tretie slovo,ale obrázok a Google nepustí.Tak a bude znovu chleba.BASTA

35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
100 g
280 ml vlažná
1/2 kocky čerstvé
2 PL
2 KL
1 KL
60 g strúhaný
7-8 lístkov čerstvá
ako príloha:
200 g (alebo sójové bôby mrazené)
1 hrsť
5O g tenké plátky
na pokvapkanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, vodu, olej, rozdrobené droždie a med a vymiesime na kompaktné cesto. Pridáme soľ a miesime ešte ďalších 10 minút. Potom necháme prikryté hodinu kysnúť. Ja som na celý tento postup použila pekárničku na chlieb.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a postupne primiesime postrúhaný parmezán a posekanú šalviu.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelíme na 2 časti a vyformujeme dlhé valčeky, zapletieme z nich vrkoč a stočíme do kruhu.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme ešte 30minút nakysnúť. Medzitým si rozohrejeme rúru na 200st.C. Pečieme cca 35 minút.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na mriežke.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si pripravíme rukolu, uvaríme si buď mrazený hrášok alebo sójové bôby, ktoré som použila ja. Pridáme tenké plátky pecorína, pokvapkáme olivovým olejom. (ja som posypala aj lupienkami sušenej štiplavej papriky).

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som použila olivový olej s cesnakovou príchuťou a minišalátiky som posypala aj lupienkami sušenej štiplavej papriky.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme s teplým chlebom - my sme mali na pozdné dnešné veľkonočné raňajky.

    Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Hneď som vedela, že je to tvoj chlebík, stačilo vidieť obrázok. Tie tvoje chleby nemajú konkurenciu, i ja pečiem, ale ty si proste iná liga. Nechceš učnicu na jedno-dva týždne?
wáááu,rustikálne naservírované...isto báječnej chuti,len ja nemôžem teplé,super inšpirácia :-)))...aj výzva,vďaka
Mrknem a viem,od koho je recept a aj to,že si ho uložím.Čím nahradím pecorino?Lebo v stredu by som skúsila,tak ma láka :-))) Ty pokušiteľ.Ďakujem za odpoveď.
waw... ja nemám slov... a to si o sebe myslím že dokážem upiecť celkom dobrý chleba a nejakú tú focacciu, ale na teba nemám.... úžasne ako všetky tvoje chlebíky a bagety a vôbec, klobúk dolu :-)
tiež som hneď vedela, že je to tvoje receptík:), a priznám sa, nemám odvahu na tvoje chleby:), ale raz ju nájdem! :))
Po precitani tohto receptu a preglgnuti slin som sa pevne rozhodla kupit si pekarnicku. Som absolutny antitalent na pecenie,najma kysnute cesto vobec neviem ale dufam ze s pekarnickou sa mi podari zrealizovat aspon niektore z toho mnozstva krasnych varechacskych kolacov ktore mam ulozene v kuch.knihe
Dnes som ho robila ( v stredu nebol čas) a chlebík nemá chybu.Len som ho pred pečením potrela slanou vodou a chýbala mi šalvia :-( ,ale aj tak chutnýýýýýý a chladí sa.Dúfam,že pri hokeji odolám ?
ja som piekla dnes, nechala som ho na balkone vychladnut a dala som si ho len tak s olivovym olejom. luxusne. uz si aj muz tesi, ze ked pride domov si da, vonal na cely byt ked odchadzal....
Mne inak trosku viac stmavol aj napriek tomu, že som ho piekla kratšie. A nezostali mi na ňom take pekne záhyby ako na vašej fotke. Nabudúce ho vysperkujem ešte viac. Možno však pridám o trochu soli viac.
wow, ten vyzera uuuuzasne, nechapem, ako mi mohol tento rcp ujst, salvia uz rastie ako diva a pecorino mam doma skoro vzdy, dakujem aj @kulina , ze si ho vytiahla zas na svetlo sveta :-)

Pridaj komentár k receptu: