Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Môj dnešný nedeľný zákusok k olovrantu. Je to dobrota.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravil som si suroviny, smotanu som zabudol dať do záberu.
  2. Pečienky som zomlel na mäsovom mlynčeku do hlbšej nádoby. Počas mletia som dal aj maslo. Pridal som do nádoby vajcia, soľ koreniny a kačaciu masť. Všetko to spolu mixoval, ponorným mixérom. Až mi to ostalo tekuté a pekné hladké.
  3. Celu hmotu som vylial do formy. Odporúčam formu vystlať alobalom, ľahšie sa po upečení vyklopí. Pri nalievaní formu plniť iba do 3/4. Pri pečení zväčší hmota objem.
  4. Piekol som to v rúre pri 180 °C 45 minút. Teplotu a čas treba prispôsobiť vlastnej rúre. Po tomto čase to vytiahneme a pozrieme, pripadne pichneme špajdlu do toho, čí nelepí na ňu. Aj je upečené vytiahnem a nechám vychladnúť. Idem robiť brusnicovú omáčku.
  5. Všetky suroviný na omáčku dám do menšieho hrnca na sporák. Varím a miešam až to zhustne. Teraz to natriem na vrch pečienky a nechám ochladnúť. Ono to pekné zhustne.
  6. Tak a môžeme servírovať rodine, alebo návšteve. Nejaký dobrý chlieb k tomu. Feferóny čí uhorky, alebo paradajky a dobrú chuť aj vám želám. Je to riadna maškrta ako povedal príbuzný. A nie je s tým veľa práce.