Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Môj dnešný nedeľný zákusok k olovrantu. Je to dobrota.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravil som si suroviny, smotanu som zabudol dať do záberu.
- Pečienky som zomlel na mäsovom mlynčeku do hlbšej nádoby. Počas mletia som dal aj maslo. Pridal som do nádoby vajcia, soľ koreniny a kačaciu masť. Všetko to spolu mixoval, ponorným mixérom. Až mi to ostalo tekuté a pekné hladké.
- Celu hmotu som vylial do formy. Odporúčam formu vystlať alobalom, ľahšie sa po upečení vyklopí. Pri nalievaní formu plniť iba do 3/4. Pri pečení zväčší hmota objem.
- Piekol som to v rúre pri 180 °C 45 minút. Teplotu a čas treba prispôsobiť vlastnej rúre. Po tomto čase to vytiahneme a pozrieme, pripadne pichneme špajdlu do toho, čí nelepí na ňu. Aj je upečené vytiahnem a nechám vychladnúť. Idem robiť brusnicovú omáčku.
- Všetky suroviný na omáčku dám do menšieho hrnca na sporák. Varím a miešam až to zhustne. Teraz to natriem na vrch pečienky a nechám ochladnúť. Ono to pekné zhustne.
- Tak a môžeme servírovať rodine, alebo návšteve. Nejaký dobrý chlieb k tomu. Feferóny čí uhorky, alebo paradajky a dobrú chuť aj vám želám. Je to riadna maškrta ako povedal príbuzný. A nie je s tým veľa práce.