Pampúšikové opité rezne (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Nerobievam rezne "klasika" len trochu ináč , takto robievam rezne čo som vydatá , kto ich ochutnal tak sa pýtal ako je možné že sú ako pampúšik dokonca aj na druhý deň sú mäkučké a šťavnaté,možno si poviete nič nové pod slnkom ale na vareche.sk som nenašla recept podobný môjmu . Rezne u nás máme v jedálničku možno raz za mesiac aj menej ale keď sú tak si ich dokážeme vychutnať , vnuci keď prídu nevedia sa dočkať opitých rezňov, hovoria babka tvoje rezne by sme jedli každý deň.
Postup
- päť rezňov osolím, vyklepem , kotlety boli s kosťou ktorú som oddelila aj s kúskom mäsa,máme radi vysmážanú kostičku s kúskom mäska (obhrýzať)
- osolené vyklepané dám do misy
- zalejem pivom po okraj mäsa , trochu ponadvihujem aby pivo sa dostalo medzi rezne
- rezne sú zaliate pokiaľ nepripravím suroviny na obaľovanie , potom hneď obalujem , nenechám ich luhovať
- na päť väčších rezňov dávam dve XL vajíčka , do vyšľahaných vajíčok pridávam(zašľahám) cc. 2 PL OLEJ raciol
- ďalej do vajíčok pridám cc.3/4 dcl PIVA , prešľahám
- pripravené k obaľovaniu , strúhanku si robím sama z obyčajných rožkov , preosievam
- do pripravenej panvicie dám olej FRITOL
- mám výbornú kačaciu masť,keď sa minie kačacia masť dávam vždy bravčovú, využívam v kombinácii s olejom, dáme toľko aby rezne keď ich vložím do panvice s olejom boli ponorené
- opačnou stranou ako som mala uložené obalené rezne dám do panvice s horúcim olejom
- dám pokrievku , stíšim plameň tak aby olej na panvici s rezňami " bublotal "
- rezne pred otočením , rezne vyberiem keď dostanú bledo zlatistú farbu
- k rezňom ľadový šalátik,balsamico,olivy zelené a čierne,krúžky ananásu,opekané zemiaky,zemiaky dobre osolené varím v šupke potom opekám, dobrú chuť :-)
- Pretože si rada pozriem recept s fotopostupom tak ako aj určite ostatný varecháči si pozrú recept s fotkami,tak som vám ich sem popridávala ako som sa vytešovala pri vysmážaní rezníkov. Mňam:-)