Pampúšikové opité rezne (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Nerobievam rezne "klasika" len trochu ináč , takto robievam rezne čo som vydatá , kto ich ochutnal tak sa pýtal ako je možné že sú ako pampúšik dokonca aj na druhý deň sú mäkučké a šťavnaté,možno si poviete nič nové pod slnkom ale na vareche.sk som nenašla recept podobný môjmu . Rezne u nás máme v jedálničku možno raz za mesiac aj menej ale keď sú tak si ich dokážeme vychutnať , vnuci keď prídu nevedia sa dočkať opitých rezňov, hovoria babka tvoje rezne by sme jedli každý deň.

5
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. päť rezňov osolím, vyklepem , kotlety boli s kosťou ktorú som oddelila aj s kúskom mäsa,máme radi vysmážanú kostičku s kúskom mäska (obhrýzať)
  2. osolené vyklepané dám do misy
  3. zalejem pivom po okraj mäsa , trochu ponadvihujem aby pivo sa dostalo medzi rezne
  4. rezne sú zaliate pokiaľ nepripravím suroviny na obaľovanie , potom hneď obalujem , nenechám ich luhovať
  5. na päť väčších rezňov dávam dve XL vajíčka , do vyšľahaných vajíčok pridávam(zašľahám) cc. 2 PL OLEJ raciol
  6. ďalej do vajíčok pridám cc.3/4 dcl PIVA , prešľahám
  7. pripravené k obaľovaniu , strúhanku si robím sama z obyčajných rožkov , preosievam
  8. do pripravenej panvicie dám olej FRITOL
  9. mám výbornú kačaciu masť,keď sa minie kačacia masť dávam vždy bravčovú, využívam v kombinácii s olejom, dáme toľko aby rezne keď ich vložím do panvice s olejom boli ponorené
  10. opačnou stranou ako som mala uložené obalené rezne dám do panvice s horúcim olejom
  11. dám pokrievku , stíšim plameň tak aby olej na panvici s rezňami " bublotal "
  12. rezne pred otočením , rezne vyberiem keď dostanú bledo zlatistú farbu
  13. k rezňom ľadový šalátik,balsamico,olivy zelené a čierne,krúžky ananásu,opekané zemiaky,zemiaky dobre osolené varím v šupke potom opekám, dobrú chuť :-)
  14. Pretože si rada pozriem recept s fotopostupom tak ako aj určite ostatný varecháči si pozrú recept s fotkami,tak som vám ich sem popridávala ako som sa vytešovala pri vysmážaní rezníkov. Mňam:-)