Palóc
Foto: alunaja

fazuľka na zeleno trošku inak

Suroviny

30 dkg
20 dkg
25 dkg
1 ks
 strúčik
3 lyžice




Postup

  1. 1

    na masti popražíme do zlatista cibuľku, pridáme červenú mletú papriku a na kocky pokrájané bravčové mäso. Pridáme prelisovaný cesnak, rascu ,čierne korenie ,bobkový list a prikryté dusíme do polomäkka.

    Palóc - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme mäsko udusené do polomäkka pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky aj zelenú fazuľku.Dolejeme vody na hustotu hustejšej polievky,varíme všetko spolu dohromady až do mäkka.

    Palóc - obrázok 2
  3. 3

    Do 1 dcl studenej vody pridáme kyslú smotanu ja dávam dva kelímky a 3 lyžice hl. múky -rozhabarkujeme a vmiešame do polievky . Pri stálom miešaní varíme ešte asi päť minút. Už mi ostáva len popriať: Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

palokuchki
Taketo som este nerobila. Moze to byt ale dobre. Recept si ukladam. Tvoj prvy recept na Vareche. Vitaj!
hubata
Tieto recepty milujem: nahádzať všetko do jedného hrnca a nehrať sa zvlášť s varením luskovej omáčky a zemiakov. Fajn receptík, pekné foto, aj popis.
izabella929
určite vyskúšam, lebo tento názov,,paloc,,je kraj , kde ja žijem a napriek tomu ho v tejto podobe nepoznám..pekný a zaujímavý recept..dík.-)
zinnajdha
aj ten je fajn, ukladám. Odkiaľ pochádza toto jedlo s názvom "palóc" ?
alunaja
Palóc je názov regiónu dolného gemera v maďarsku . Je to veľmi starý ,ale veľmi chutný recept. Moji synovia ho milujú a viem,že tento recept upadol do zabudnutia a preto som sa rozhodla s vami oň podeliť :-)
equus
Pôvodny recept je s jahňacinkou a pridáva sa aj kôpor,je to skutočná delikatesa.Fakt dobrá polievočka.
cica2
zvyknem robievať polievku zo zelenej fazuľky, ale tento recept nepoznám, ale páči sa mi a som rada že si sa oň podelila :-) @alunaja a vitaj! :-))
neposed
tuto polievocku-fakt uzasnu som raz jedla v restauracii a nemala chybu. Len bola este dochutena bielym vinom. Famozna a nezabudnutelna.
jarunka
Robievam polievku zo zltej fazulky, zo zelenej som este nerobila. Znie je to velmi dobre a tak vyskusam.
zuik
Ja to tiez robievam a mozem povedat , ze je to vyborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia