Palacinky

Palacinky s tvarohovo-malinovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 (+ mrazenie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na zmrzlinu vložíme do misy tvaroh a vyšľaháme ho spolu s cukrom. Pridáme maliny, vidličkou ich roztlačíme a prešľaháme.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do tvarohovo-malinovej hmoty. Preložíme do plastovej škatuľky na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Pol hodiny pred podávaním necháme zmrzlinu povoliť v chladničke.
  3. Na palacinky dohladka vyšľaháme vajcia, cmar, múku, vanilkovú esenciu, soľ, olej. Cesto necháme 20 minút odpočívať. Na menšej panvičke rozohrejeme trocha oleja a nalejeme tenkú vrstvu cesta. Na miernom ohni opekáme asi 2 – 3 minúty, potom prevrátime na druhú stranu a opekáme ešte minútu. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
  4. Palacinky podávame s kopčekom zmrzliny, môžeme pridať šľahačku a ozdobíme malinami a roztopenou čokoládou.