Palacinky
Palacinky s tvarohovo-malinovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 (+ mrazenie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Na zmrzlinu vložíme do misy tvaroh a vyšľaháme ho spolu s cukrom. Pridáme maliny, vidličkou ich roztlačíme a prešľaháme.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do tvarohovo-malinovej hmoty. Preložíme do plastovej škatuľky na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Pol hodiny pred podávaním necháme zmrzlinu povoliť v chladničke.
- Na palacinky dohladka vyšľaháme vajcia, cmar, múku, vanilkovú esenciu, soľ, olej. Cesto necháme 20 minút odpočívať. Na menšej panvičke rozohrejeme trocha oleja a nalejeme tenkú vrstvu cesta. Na miernom ohni opekáme asi 2 – 3 minúty, potom prevrátime na druhú stranu a opekáme ešte minútu. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
- Palacinky podávame s kopčekom zmrzliny, môžeme pridať šľahačku a ozdobíme malinami a roztopenou čokoládou.
|