Palacinky s jablkami na vanilkovom kréme a palacinky s tvarohom a orechmi videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 14. júla 2021

Jedna z najobľúbenejších slovenských sladkostí.

Videopostup

Suroviny

Palacinky:
300 g
podľa potreby
1 PL
1 ks
štipka
Tvarohovo-orechová náplň:
250 g
 (navrch)
 (navrch)
Vanilkový krém:
250 ml (33 %)
1-2 PL
podľa chuti
1 ks
Jablková náplň:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Palacinky: Múku, mlieko, vajíčko, cukor a štipku soli spolu vymiešame a pripravíme redšie cesto. Z cesta pečieme palacinky z oboch strán na panvici s troškou oleja.

  2. 2

    Vanilkový krém: Smotanu, žĺtok a cukor za stáleho miešania povaríme až do zhustnutia. Pridáme trochu vanilkového cukru, premiešame a krém necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jablková náplň: Očistené nakrájané jablká podusíme s trochou vody, škoricou a cukrom.

  4. 4

    Palacinku naplníme jablkovou náplňou a položíme na vanilkový krém.

  5. 5

    Tvarohová náplň: Tvaroh premiešame so škoricou a s vanilkovým cukrom podľa chuti.

  6. 6

    Palacinku naplníme tvarohovou náplňou, posypeme orechmi a pokvapkáme medom.

Diskusia k receptu