Palacinky na slano

hralka - fotkahralka, 13. februára 2012

Keď dostanem chuť na slané a okrem soli nemám nič vhodné a chutné poruke,tak si narýchlo urobím palacinky,a keďže som diabetička a aby som Zobraziť celý popisKeď dostanem chuť na slané a okrem soli nemám nič vhodné a chutné poruke,tak si narýchlo urobím palacinky,a keďže som diabetička a aby som nemala výčitky,že konzumujem sladké,tak si robievam slané varianty.

Suroviny

jeden liter
10 PL
4-5 ks
100 g strúhaný
 (rôzne)
  (jemne prelisovaný)
  strúhané




Postup

  1. 1

    Mlieko a celé vajcia dobre vyšľahám a postupne pridávam všetky semená,solím viac, len soľčiankou,syr mne viac chutí údený,keď nemám,tak dávam neúdený.Semená mám namiešané vo fľaši a preto neuvádzam koľko,ale ja dávam moc (na niekoľko PL).Cesnaku tiež hodne používam a aj majorán.Vločky podľa druhov,aké mám doma.Zemiaky 2-3 veľké postúham.Niekedy prilejem trochu perlivej minerálky.

  2. 2

    Ďalej robím ako klasické palacinky. Jedávam ich samé,alebo potreté plnotučnou horčicou a nadrobno nakrájanou cibuľou,ale plnila som ich špenátom,mäskom,pečienkou,ale mne chutia chrumkavé a samé.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie palacinky - placky môžu byť dobré, ale nesolila by som veľa, veď už aj syr je slaný, ináč, ja používam soľ zdravšiu, tiež som diabetička, ale sladké mám rada, občas si niečo spravím, upečiem.
mariaklara
Recept si ukladám, niekedy už ani neviem čo by bolo dobre ukuchtiť, niekedy skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia