Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Príma,rýchlu roládu,s palacinkového cesta.Bez vysmážania,bez množstva tuku,dobre vyzerajúcu.Pôsobí,ako pekný a chutný zákusok.Dá sa jesť teplá,ale aj servírovať ako múčnik za hlavným menu.
Podávam k nej želatinové, ovocné koláčiky,pre spestrenie chute.
Korunkou rolády je poliaty karamel s posekanými orieškami.@tatranka
50 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Potrebné ingrediencie.
- V mixery si spracujem palacinkové cesto: mlieko,múka hladká,soľ,cukor,1,5 vajíčka.Bielko mi ostane.To pôjde našľahané do tvarohu.
Zmixujem a nechám asi 10 minút oddýchnuť.
Papier na pečenie potriem na tenúčko olejom.Použijem veľký nízky plech.
Cesto vylejem na vymastený papier a stierkou rovnomerne rozotriem.
Dám do rúry piecť,ktorú som si rozohriala predtým na 220 0C.Cesto sa pečie 12-15minút.Ak sa vám cesto na niektorých miestach začne nafukovať,nie je to nič zlé,naopak,máte dobré cesto.Len tie bublinky napichnite,aby vzduch unikol.
Upečené cesto vyklopte na dosku a zrolujte ho aj s papierom ako roládu.
- Kým mi cesto trochu vychladne,urobím si plnku.Tvaroh pr.cukor,vanilkový cukor,škoricu,hrozienka,maslo citrónovú kôru, dobre vymiešam.Pridám postrúhané piškóty.Tie majú za úlohu stiahnuť tekutinu tvorenú z tvarohu a cukru.Ja som mala dlhé.Na koniec pridám ušľahaný sneh z jedného bielka.Pomaly premiešam
- Potom roztočím roládu a stiahnem ju z papiera.Lekvár len na tenučko potriem.Ja som mala marhuľový.Na lekvár nanesiem plnku a rovnomerne rozotriem.Keďže mám vždy po ruke hrozienka namáčané v rume,tie som rovnomerne rozložila po plnke.
Na koniec som pokrájala kompót broskyňový a ten som uložila na roládu.Kde začínam zatáčať roládu,tam som dala hustejšie kompótu.Bude tvoriť stred rolády.A potom už len sporadicky som uložila v riadkoch.
- Na koniec som si uvarila z kryštálového cukru,vody a masla karamel,ktoým som roladu poliala a posypala posekanými orechmi
Keďže podávam k takýmto palacinkám aj ovocný,želatinový koláčik,tak aj ten je na tanieriku.
- Chutná palacinková roláda.Bez tukov,hoci sladká.
- Tiež tu mám na Vareche spracované palacinky na spôsob špízu.Veľmi chutné.
http://varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-s-ovocim-ako-spiz-fotorecept/17409-recept.html