Paella Valencia

Autor receptu: steak

25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici (wok) orestujeme na olivovom oleji krevety a papriku. Po orestovaní všetko vylejeme do inej nádoby. Tpto zmes budeme potrebovať na konci.
  2. Do panvice pridáme ešte trocha oleja a vhodíme kuracie stehná nakrájané na kocky. Osolíme ich okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu a dobre spolu dozlatova restujeme. Pridáme prepláchnutú ryžu, paradajky, premiešame a zalejeme bujónom. Privedieme k varu, osolíme a okoreníme. Priebežne miešame a varíme cca 10 minút.
  3. Do zmesi ryže vložíme krevety s paprikami, kroášok a slávky. Všetko zamiešame a rpikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Ešte 10 minút na slabom ohni dusíme.