Ryžové rezance
Pad Thai
Autor receptu: lunter
Zabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku!* Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá
zelenina a poriadna dávka arašidov z neho robia neodolateľný vegánsky hit.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájaj mrkvu na tenké pásiky, nasekaj jarnú cibuľku, koriander a arašidy. Tofu nakrájaj na kocky veľkosti približne 1,5 cm.
- Rezance uvar podľa návodu na obale.
- Priprav omáčku: V malej miske zmiešaj všetky ingrediencie na omáčku. Odlož bokom.
- Opeč tofu: Vo veľkej panvici zohrej olej na stredne vysokej teplote. Pridaj tofu a opeč ho zo všetkých strán dozlatista.
- K tofu v panvici pridaj rezance, omáčku a zeleninu. Miešaj, kým sa všetko zohreje.
- Každú porciu posyp arašidmi, chilli a ďalším koriandrom. Podávaj s mesiačikmi limetky a klíčkami mungo fazule na boku. Pred jedlom dochuť limetkovou šťavou podľa chuti.