Ryžové rezance

Pad Thai

Autor receptu: lunter

Zabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku!* Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá zelenina a poriadna dávka arašidov z neho robia neodolateľný vegánsky hit.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájaj mrkvu na tenké pásiky, nasekaj jarnú cibuľku, koriander a arašidy. Tofu nakrájaj na kocky veľkosti približne 1,5 cm.
  2. Rezance uvar podľa návodu na obale.
  3. Priprav omáčku: V malej miske zmiešaj všetky ingrediencie na omáčku. Odlož bokom.
  4. Opeč tofu: Vo veľkej panvici zohrej olej na stredne vysokej teplote. Pridaj tofu a opeč ho zo všetkých strán dozlatista.
  5. K tofu v panvici pridaj rezance, omáčku a zeleninu. Miešaj, kým sa všetko zohreje.
  6. Každú porciu posyp arašidmi, chilli a ďalším koriandrom. Podávaj s mesiačikmi limetky a klíčkami mungo fazule na boku. Pred jedlom dochuť limetkovou šťavou podľa chuti.