Ovsená kaša
Ovsená kaša

Ovsená kaša s ovocím

bananalover - fotkabananalover, 21. marca 2020

Ovsená kaša je skvelá ako na raňajky, tak aj na desiatu, olovrant či ľahšiu večeru. Jej výhodou je, že sa dá urobiť na veľké množstvo spôsobov. Toto je ten môj :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
150 ml
150 ml
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnčeka nasypte vločky a zalejte ich mliekom a vodou. Nechajte odstáť približne 10-15 minút.

  2. 2

    Keď sú vločky nasiaknuté tekutinou, môžete ich začať variť. Popri varení kašu neustále miešajte. Ak sa vám zdá príliš hustá, pokojne pridajte vodu alebo mlieko.

  3. 3

    Keď sú vločky uvarené, pridajte med (alebo iné sladidlo podľa chuti). Ak máte radi kakao, pridajte aj to.

  4. 4

    Do kaše teraz pridajte ovocie podľa chuti. Ja mám najradšej banán a bobuľové ovocie. Skvelo sa však hodia aj jahody, mango alebo čerstvé figy. Ak chcete kašu ozvláštniť, pridajte arašidové maslo, čokoládu alebo nejaké semienka.

  5. 5

    Kaša je hotová! :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre