Ovocný tunel
Ovocný tunel

Ovocný tunel s černicami

siuuu - fotkasiuuu, 12. júla 2019
Ovocný tunel s černicami
Foto: siuuu

Mám rada ovocné koláče, pretože ovocie osvieži sladkú chuť krému a cesta. Tieto ovocné tunely sú veľmi variabilné, ovocie sa dá obmieňať, takže vždy Zobraziť celý popisMám rada ovocné koláče, pretože ovocie osvieži sladkú chuť krému a cesta. Tieto ovocné tunely sú veľmi variabilné, ovocie sa dá obmieňať, takže vždy je to trocha iný koláč. Môj zámer bol trocha iný - mala to byť roláda vo vnútri tunelu, ale tie černice vo vnútri mi trocha zhatili plány - nedala sa pekne zrolovať. Ale chutila aj tak výborne.

10-12
porcií
20 minút
príprava
7-8 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
120 g
70 g
70 g
25 g
štipka
Krém:
200 g
1 bal. (33 %)
100 g
1 bal.
podľa chuti
2 hrste (čerstvé)
3-4 PL (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec múku zmiešanú s kakaom. Cesto rozdelíme na dve časti - 2/3 cesta rozotrieme na väčší pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 7-8 minút. Zvyšné cesto rozotrieme na menší pekáč na papier na pečenie a upečieme rovnako ako prvé cesto.

  2. 2

    Korpus z veľkého pekáča necháme vychladnúť (papier stiahneme) a rozkrojíme tak, že odkrojíme časť širokú ako dno formy na srnčí chrbát a zvyšok necháme vcelku. Korpus z menšieho pekáča zrolujeme s vlhkou utierkou (papier stiahneme) - po vychladnutí naplníme džemom, krémom a ovocím, alebo iba džemom a zrolujeme na pevnú roládu - mne sa kvôli černiciam nepodarilo úplne na pevno.

  3. 3

    Na krém vyšľaháme smotanu so stužovačom, primiešame jogurt, tvaroh a ovocie. Ja som si pred pridaním ovocia odložila trocha krému na zdobenie.

  4. 4

    Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, vložíme väčšiu časť cesta, rozotrieme polovicu krému, vložíme stočenú roládu, rozotrieme zvyšný krém, navrch dáme menšiu časť korpusu, jemne zaťažíme a necháme v chladničke stuhnúť - ja som nechala cez noc. Koláčik nie je presladený a ovocie mu dodáva sviežu chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný dezert. O boxování se s černicami nepochybuji, jsou nejen malé, ale i klouzavé, prostě mají svoji "černicovou hlavu"! Přes všechna úskalí vypadá tunel krásně, o chuti si nechám zdát. Jsi šikulka!
kucharka
Velmi pekny recept.
Prosim, ake rozmery maju “vacsi a mensi” plech? Rada by som skusila tento recept.
Dakujem.
siuuu
@Kucharka (12.7.2019 18:07)

Väčší plech som mala 35 x 25 cm a menší bol 27 x 17 cm.
pivonka
Výborný recept, kvalitný, vlastne, ako všetky Tvoje recepty. A na fotke vyzerá veľmi lákavo. Samozrejme kk.
kucharka
Tak sa hlásim, že tunel, aj keď s malými zmenami, som upiekla.
Do cesta som nedala kakao a robila som ho na veľký plech, akurát mi to potom vyšlo na “vystľanie” formy na srnčí chrbát. Keďže by sa mi dovnútra určite nevošla zrolovaná roláda, tak je tunel jednoducho bez rolády.. :-))
Miesto tvarohu som dala mascarpone.... dúfam, že sa nehneváš, že som toľko vecí pomenila...
Ďakujem ti za inšpiráciu, je to výborný dezert na tieto horúce dni.
Peknú nedeľu.


2x haji a siuuu