Ovocný tunel fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 16. marca 2012
Ovocný tunel (fotorecept)
Foto: hubarka35

Receptík mám od kamošky,výhoda tohto dezertíku je,že môžme použit akékolvek ovocie- čerstvé,zavarené či mrazené....a v lete osvieži.

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškotové cesto tmavé:
6ks
110g
110g
1/2sáčku
1-2lyžice
Piškotové cesto bledé:
5ks
110g
110g
1/2sáčku
Plnka:
250g
150g   a vanilkový 2ks
2ks-500g
 banány,bobulové ovocie....
 redší
 a na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame cukor a maslo,pridáme termizované natierky.

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme si piškotové cestá,tmavé rozrežeme na dve časti a bledé na štyri časti.

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravíme si ovocie,kompotové necháme odkvapkat na sitku-štavu použijeme na piškotu...

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tmavé cesto vložíme do srnčieho chrbta a polejeme štavou z kompotiku...

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potrieme plnkou a naboky uložíme marhule.

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vložíme bledý plát,polejeme štavou...

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zase potrieme plnkou vtlačíme kiwi,na vrch plnka...

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na vrch dáme druhý plát bledeho cesta a zatažíme,dáme do chladu tak na dve hodinky.

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vyklopíme z foriem-potrieme džemom...

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vrch sa poleje čokopolevou-ja som mala málo-tak som to prizdobila pralinkami....

    Ovocný tunel (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
dakujem za komentíky,v pôvodnom recepte bola plnka s pudingu-no mne sa nechcelo varit puding-tak som tam primiešala tú termizovanú nátierku-a bolo to také osviežujuce,s pudingom by bola plnka asi sladšia...
@sonal každý robí,pečie podla seba,a s kyslastým ovocím je to osviežujúce a stou nátierkou menej sladké...kto chce nech si dá menej másla...a ty si môžeš dat pudingovú plnku-už len tá osvieži....

Pridaj komentár k receptu: