Ovocný mrveničkový koláč fotorecept

Foto: Kucharka
Najlepší je s lesným ovocím. K šálke čaju o piatej...
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Ovocná plnka: | |
| 200 g mrazené |
|
| 30 g |
|
| 2 PL (Maizena) |
|
| Mrvenička: | |
| 110 g |
|
| 70 g studené |
|
| 30 g |
|
| Cesto: | |
| 220 g |
|
| 50 g mleté |
|
| 1 ČL |
|
| 150 g |
|
| 80 g roztopené |
|
| 2 ks |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Ovocná plnka: Do kastrólka dáme mrazené ovocie a zohrejeme. Pridáme cukor a škrob (maizenu) a miešame do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
2
Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej hmoty. Ak sa zdá husté, môžu sa pridať 2 lyžice mlieka.
-
3
Všetky suroviny na mrveničku (drobenku, ako hovoríme my doma) zmiešame prstami tak, aby bola rozmrvená - na malé hrudky.
-
4
Plech 25x20 cm, vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a potrieme ovocnou plnkou.
-
5
Posypeme mrveničkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov, asi 35 minút.
-
6
Ja niekedy ešte do mrveničky pridám mandľové lupienky.








Príjemné nedeľné popoludnie prajem.