Ovocný mrveničkový koláč fotorecept
Foto: Kucharka
Najlepší je s lesným ovocím. K šálke čaju o piatej...
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Ovocná plnka: | |
200 g mrazené |
|
30 g |
|
2 PL (Maizena) |
|
Mrvenička: | |
110 g |
|
70 g studené |
|
30 g |
|
Cesto: | |
220 g |
|
50 g mleté |
|
1 ČL |
|
150 g |
|
80 g roztopené |
|
2 ks |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Ovocná plnka: Do kastrólka dáme mrazené ovocie a zohrejeme. Pridáme cukor a škrob (maizenu) a miešame do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
2
Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej hmoty. Ak sa zdá husté, môžu sa pridať 2 lyžice mlieka.
-
3
Všetky suroviny na mrveničku (drobenku, ako hovoríme my doma) zmiešame prstami tak, aby bola rozmrvená - na malé hrudky.
-
4
Plech 25x20 cm, vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a potrieme ovocnou plnkou.
-
5
Posypeme mrveničkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov, asi 35 minút.
-
6
Ja niekedy ešte do mrveničky pridám mandľové lupienky.
Príjemné nedeľné popoludnie prajem.