Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocný mrveničkový koláč fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 25. apríla 2020
Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept)
Foto: Kucharka

Najlepší je s lesným ovocím. K šálke čaju o piatej...

10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Ovocná plnka:
200 g mrazené
30 g
2 PL (Maizena)
Mrvenička:
110 g
70 g studené
30 g
Cesto:
220 g
50 g mleté
1 ČL
150 g
80 g roztopené
2 ks
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovocná plnka: Do kastrólka dáme mrazené ovocie a zohrejeme. Pridáme cukor a škrob (maizenu) a miešame do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej hmoty. Ak sa zdá husté, môžu sa pridať 2 lyžice mlieka.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny na mrveničku (drobenku, ako hovoríme my doma) zmiešame prstami tak, aby bola rozmrvená - na malé hrudky.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 25x20 cm, vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a potrieme ovocnou plnkou.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme mrveničkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov, asi 35 minút.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja niekedy ešte do mrveničky pridám mandľové lupienky.

    Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Anglická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu