Ovocný koláč
Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Najlepší je s lesným ovocím. K šálke čaju o piatej...
10 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Ovocná plnka: Do kastrólka dáme mrazené ovocie a zohrejeme. Pridáme cukor a škrob (maizenu) a miešame do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej hmoty. Ak sa zdá husté, môžu sa pridať 2 lyžice mlieka.
- Všetky suroviny na mrveničku (drobenku, ako hovoríme my doma) zmiešame prstami tak, aby bola rozmrvená - na malé hrudky.
- Plech 25x20 cm, vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a potrieme ovocnou plnkou.
- Posypeme mrveničkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov, asi 35 minút.
- Ja niekedy ešte do mrveničky pridám mandľové lupienky.