Ovocný koláč

Ovocný mrveničkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Najlepší je s lesným ovocím. K šálke čaju o piatej...

10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocná plnka: Do kastrólka dáme mrazené ovocie a zohrejeme. Pridáme cukor a škrob (maizenu) a miešame do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej hmoty. Ak sa zdá husté, môžu sa pridať 2 lyžice mlieka.
  3. Všetky suroviny na mrveničku (drobenku, ako hovoríme my doma) zmiešame prstami tak, aby bola rozmrvená - na malé hrudky.
  4. Plech 25x20 cm, vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a potrieme ovocnou plnkou.
  5. Posypeme mrveničkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov, asi 35 minút.
  6. Ja niekedy ešte do mrveničky pridám mandľové lupienky.