Foto: jazavka
Môj najobľúbenejší zákusok...
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
10 polievkových lyžíc horúca |
|
10 polievkových lyžíc |
|
polovička sáčku |
|
Krém: | |
7,5 dcl |
|
3 ks |
|
200 g |
|
2x400 ml |
|
podľa chuti |
|
1 väčšie vrecúško detské |
|
Karamelová šľahačka: | |
2 k |
|
4 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu , múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov. Cesto upečieme. Vychladnuté potrieme džemom ( nejaký červený).
- 2
Uvaríme si pudingy v mlieku s cukrom. Necháme dobre vychladiť. Potom si puding dobre vyšľaháme ponorným mixérom aby sme nemali hrudky a nakoniec tam vmiešame pochúťkové smotany. (ja dávam tie z lidlu - Pilos 400 ml)
- 3
Na piškótový plát natretý džemom rozotrieme polovicu krému, namočíme si piškóty do šťavy z kompótu a poukladáme na rozotretý krém. Na piškóty si podávame na drobno nakrájané ovocie (ja dávam jahody a kivi - teraz jahody z kompótu) a opatrne rozotrieme zvyšok krému.
- 4
Upálime si karamel zo 4 lyžíc kryštálového cukru a zalejeme takým množstvom mlieka ako je na práškovej šľahačke (2x). Necháme vychladiť, pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme dotuha. Natrieme na druhú vrstvu krému. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu